تشریح دستاوردها و راهبردها در مجمع سالانه گروه مپنا
تاریخ خبر : 31 تیر 97

نخستین توربین کلاس F گروه مپنا به نیروگاه اندیمشک بارگیری شد

مجمع عمومي عادي سالانه شرکت گروه مپنا، عصر روز ‌شنبه سی‌ام تیر با حضور 93.9 درصدی صاحبان سهام در سالن همایش هتل المپیک برگزار شد و تقسیم سود 1800 میلیارد ریالی به سهام‌داران به تصویب رسید.
در مجمع عمومی سالانۀ شرکت مپنا، سود خالص تلفيقي گروه مپنا در سال 1396 معادل 19 هزار و 680 میلیارد و 752 میلیون ریال اعلام شد. بنا به آنچه در گزارش فعالیت هیأت مدیره به مجمع عمومی ارائه شد، سود شركت اصلی مپنا در سال 1396 به 7 هزار و 581 میلیارد و 748 میلیون ریال بالغ شده است که نسبت به سال قبل، شش درصد رشد نشان می‌دهد.
 گزارش عملکرد سال 1396
مجمع عمومی عادی سالانه صاحبان سهام گروه مپنا با حضور آقایان دکتر عباس علی‌آبادی، مدیرعامل گروه به عنوان ریاست مجمع، مهندس علاقه‌بندان به نمایندگی از شرکت سرمایه‌گذاری صنایع برق و آب صبا به عنوان ناظر اول، احمدرضا فراست به نمایندگی شرکت سرمایه‌گذاری کارکنان گروه مپنا به عنوان ناظر دوم، محسن میرزایی معاون اقتصادی مالی گروه مپنا به عنوان دبیر جلسه، همچنین نماینده حسابرس و بازرس قانونی،  سازمان بورس و جمعی از مدیران ارشد گروه مپنا و سهام‌داران و ...برگزار شد.
ابتدا مستندی تصویری از دستاوردهای گروه مپنا در سال 1396 در حوزه‌های مختلف کسب و کار به نمایش درآمد و گزارشی از فعالیت‌های هیأت مدیره برای سال مالی منتهی به 29 اسفند 1396 ارائه شد. در این مستند، دکتر علی‌آبادی به تفصیل، "چالش‌های پیش‌روی مپنا را در شرایط بین‌المللی، دشواری تأمین مالی، استراتژی‌های گروه جهت صادرات برق و خدمات فنی و مهندسی و ..." برشمرد و به تشریح راهبردهای گروه جهت فائق آمدن بر این چالش‌ها پرداخت.
 مرور اهم دستاوردها و راهبردها
دکتر علی‌آبادی، موضوعات اقتصادی کشور در سال 1396 را مورد توجه قرار داد و از تداوم تلاش‌های مدیریت این گروه جهت دریافت مطالبات مپنا از کارفرمایان سخن گفت.
وی همچنین با اشاره به حمایت‌های قاطعانۀ مقام‌های ارشد کشور از مجموعه مپنا به عنوان نهادی مبتنی بر اقتصاد مقاومتی، از استراتژی‌های چندگانۀ مپنا در طول سال 1396 در حوزه نیروگاهی برای "رقابت با شرکت‌های بین‌المللی در بازارهای جهانی با وجود معضل دمپینگ، تمرکز بر حوزه بازار، مشکلات تأمین مالی پروژه‌ها، برنامه‌ریزی جهت تبدیل واحدهای گازی به سیکل ترکیبی، مراحل انتقال تکنولوژی توربین کلاس F در شراکت با زیمنس، عقد قراردادهای همکاری و شراکت با شرکت‌های معتبر جهانی، بهره‌برداری بهینه از نیروگاه‌های مپنا در سطح کشور، استفاده از سیستم ACC جهت صرفه‌جویی در مصرف آب و برنامه‌ریزی جهت اضافه شدن توربین  MGT - 40‌و MGT – 75 به سبد محصولات مپنا در آینده خبر داد و تصریح کرد: با وجود همه مشکلات، مپنا روی پای خود ایستاده است و توانسته در صحنه‌های جهانی بدرخشد و در رتبه‌های ممتاز بین‌المللی خود را نشان دهد.
وی تصریح کرد: با وجود محروم ماندن گروه مپنا از دریافت تسهیلات از صندوق توسعه ملی، ما ناامید نشدیم و به عنوان مثال به صندوق پروژه برای پروژه عظیم سیکل ترکیبی نیروگاه پرند و تامین منابع داخلی برای پروژه های عسلویه و توس روی آوردیم، به عبارت دیگر، بسیاری از چالش‌ها با این نوآوری‌ها در گروه مپنا به فرصت تبدیل می‌شوند.
مدیرعامل گروه مپنا تصریح کرد: ما امروز از توان ساخت هر نوع توربین بادی موردنیاز در سطح کشور برخورداریم و براین اساس توربین بادی 4 مگاوات را ارائه خواهیم کرد.
وی خاطرنشان کرد: تولید و ساختِ فهرست بلندی از تجهیزات موردنیاز در صنایع نیروگاهی، نفت و گاز، حمل و نقل ریلی و حوزه جدید سلامت، افتخار بزرگی برای مپناست که در سال‌های اخیر با بومی‌سازی و تامین نیازهای کشور محقق شده و تجارت بسیار خوبی در مپنا شکل داده است.
دکتر علی‌آبادی در توضیح عملکرد گروه مپنا در بخش نفت و گاز در سال 1396 به ارائۀ خدمات مپنا در فازهای 13، 14، 19، 20، 21، 22، 23 و 24 پارس جنوبی و استقرار توربوکمپرسورهای موردنیاز در ایستگاه‌های تقویت فشار سراسری، انجام عملیات حفاری دریایی و خشکی اشاره کرد و از اخذ مدارک مربوط به تایید رضایت‌مندی کارفرما در همۀ پروژه‌ها خبر داد.
وی افزود: گروه مپنا در صنعت نفت کشور عراق نیز با اخذ تأییدیه صلاحیت، موفق به ثبت نام خود در لیست پیمانکاران اصلی برای فعالیت حفاری و توسعه میادین به طور همزمان از شرکت حفاری آن کشور شده است.
وی دربارۀ عملکرد مپنا در بخش حمل و نقل ریلی خاطرنشان کرد: با پایان قرارداد یکصد و پنجاه دستگاه لوکوموتیو ایران سفیر، در حال اجرای قرارداد جدید جهت تولید 50 دستگاه دیگر از این نوع لوکوموتیو و نیز قراردادهای محصولات جدید در حوزه ساخت یا بازسازی ناوگان ریلی هستیم. در حال طراحی لکوموتیو برقی هستیم، ضمن آنکه برای نخستین بار لکوموتیو باری مپنا عرضه شده و لکوموتیوهای تونلی نیز در سبد محصولات مپنا قرار دارند.
وی گفت: کار مهم دیگر مپنا، تجهیز شهرهای کشور به مترو است. در خط ششم مترو نیز پیشنهاد کردیم که ناوگان خط شش را مپنا تأمین کند و به نظر می‌رسد مورد استقبال کارفرما نیز قرار می‌گیرد.
دکتر علی‌آبادی با اشاره به فعالیت‌های گروه مپنا در حوزه سرمایه‌گذاری، خاطرنشان کرد: در سال 1396، گروه مپنا در پروژه‌هایی از جمله قشم، رودشور، سبلان، ارومیه، ارس و زنجان با بخش خصوصی و یا دولتی طرف قرارداد شد و LC بسیاری از این پروژه‌ها گشایش شده و یا در مراحل انجام است. همچنین مپنا مدتی است که به حوزه آب ورود نموده که پروژه تولید همزمان برق و آب قشم مپنا تجربه بسیار موفقی در این عرصه بوده است، به گونه‌ای که آب قشم با نام مپنا عجین شده است، ضمن آنکه LC قرارداد جدید 500 مگاواتی دیگری را نیز دریافت کردیم و پروژه مشابهی نیز با همین تکنولوژی در بوشهر احداث خواهیم کرد.  
مدیر عامل گروه مپنا با اشاره به اقدامات شرکت‌های بین‌المللی رقیب در ایجاد زیرساخت‌های فعالیت در حوزۀ پزشکی و سلامت، از اقدامات راهبردی مپنا در ساخت تجهیزات تصویربرداری و تأمین نیازهای مرتبط با دانشگاه‌های علوم پزشکی خبر داد و گفت: حضور مپنا در عرصه سلامت به اندازه‌ای ارزشمند بوده که با ورود مپنا به این حوزه، بسیاری از کالاهای مشابه با افت قیمت مواجه شده است. در حوزه ICT نیز با وجود سرعت تحولات روزافزون، گروه مپنا اولین مرکز پایش وضعیت نیروگاه (CM)  را ایجاد نموده که به عنوان خدمات پس از فروش اقدام بسیار ارزشمندی است و نرم‌افزار و سخت‌افزار آن تهیه شده است. وی برقی سازی را در دوران جدید بسیار مهم دانست و گفت: ما در سمت و سویی قرار گرفته‌ایم که بسیاری از شهرهای بزرگ به سمت خودروهای برقی حرکت می‌کنند و ما تلاش می‌کنیم این مهم در کشورمان با محصول بومی و مپنا محقق شود.
    مصوبات مجمع
پس از ارائۀ گزارش عملکرد هيأت ‌مديره، حسابرس مستقل و بازرس قانوني به تشریح گزارش خود  دربارۀ صورت‌های مالی شرکت مپنا پرداخت و رئیس مجمع و دبیر جلسه و نظار مجمع در خصوص موارد مطرح توضیحات لازم را بیان نمودند.
"تقسیم سود 180میلیارد تومانی، انتخاب مجدد موسسۀ حسابرسی "مفید راهبر" به عنوان حسابرس مستقل و بازرس قانونی اصلی و "موسسه خدمات رهبین" به عنوان بازرس علی ‌البدل، انتخاب "روزنامه‌های اطلاعات و دنیای اقتصاد" به عنوان روزنامه های کثیر الانتشار شرکت مپنا و "تعیین پاداش اعضای هیات‌ مدیره و تعیین حق حضور اعضای غیر موظف هیات مدیره و اعضای کمیته حسابرسی " دستورهای کاری بعدی این رویداد بود که با تأیید اکثریت سهام‌داران همراه شد.
مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام گروه مپنا پس از استماع گزارش هيأت مديره و بازرس قانوني، صورت‌هاي مالي تلفیقی گروه مپنا و صورتهای مالی شركت اصلی براي سال مالي منتهي به پايان اسفند 1396 را به تصويب رساند. آقايان دکتر علی‌آبادی و میرزایی پس از پایان رسمی این نشست، به گفت‌وگو با سهام‌داران و شفاف‌سازیِ موضوعات طرح شده ادامه دادند و زمان قابل‌ توجهي را به پاسخگویی به پرسش‌هاي سهام‌داران در زمینه‌های گوناگون اختصاص دادند.
دکتر علی‌آبادی در پایان با بیان خبری خوش به سهام‌داران، از برنامه‌ریزی جهت افزایش مجدد سرمایه مپنا از محل سود انباشته و عرضه بخشی از سهام نیروگاه‌ها پس از طی تشریفات قانونی در بورس  خبر داد و گفت: در تلاش هستیم تا این مهم با رعایت تشریفات قانونی اجرایی شود. 


نام
ایمیل (محرمانه)
تلفن (محرمانه)